Ook wanneer de zorgvraag specialistisch wordt bent u bij de podotherapeut aan het goede adres.
Diabetes Mellitus (suikerziekte)
Een op de vier diabetes patiënten krijgt vroeg of laat te maken met een voetprobleem. Door verhoogde bloedsuikers kan de huid, spieren, zenuwen en bloedvaten in de voet in meer of in mindere mate worden aangetast. Dit kan leiden tot eeltvorming, wonden en pijn. Door verminderde bloedtoevoer is de kans op een infectie groter en genezen wondjes minder snel. Dit kan in ernstige gevallen zelfs verlies van tenen of een deel van de voet als gevolg hebben.
Een van de taken van een podotherapeut is het voorkomen van voetcomplicaties. Het is daarom belangrijk om uw voeten regelmatig te laten controleren door de praktijkondersteuner van uw huisarts, uw huisarts en/of een podotherapeut.
Indien nodig wordt er een behandeling gestart.
Reuma
Door reuma ontstaan soms ontstekingsprocessen in en rondom uw voetgewrichten. Dit kan leiden tot wonden en veel pijn. Volledige genezing van reumatische voetklachten is niet mogelijk, maar een vermindering van uw klachten vaak wel.
De behandeling bestaat uit vermindering of voorkomen van drukplekjes d.m.v. een teenorthese (verminderen drukplekjes tenen) en/of een podotherapeutische zool om de druk onder de voet te verminderen
Kinderen
Uw kind wil of kan niet lang lopen, klaagt over vermoeidheid in zijn of haar voeten, heeft pijn tijdens het lopen of struikelt regelmatig. Voor deze klachten bent u bij de podotherapeut aan het juiste adres.
Sporters
Het is vervelend als u een blessure oploopt. De podotherapeut speelt een belangrijke rol bij herstel van de blessure. Er wordt gekeken naar de bewegingen die u als sporter tijdens het sporten maakt.
De standaard sportuitrusting wordt beoordeeld op gebruik en functionaliteit. Na het onderzoek wordt een behandelplan op maat gemaakt, deze kan bestaan uit: